Μπουραζάνι-Κόνιτσα

Η περιοχή της Κόνιτσας έχει πάρα πολλά αξιοθέατα που αξίζει να γνωρίσετε. Είναι τα ζαχωροχώρια, τα μαστροχώρια, το φαράγγι τυο Βίκου, ο Βοϊδομάτης και άλλα.

Αν επιλέξαμε το Μπουραζάνι ως βάση είναι επειδή έχει κάτι μοναδικό, το πάρκο άγριας ζωής.

Το Μπουραζάνι είναι το δυτικότερο κομμάτι του κάμπου της Κόνιτσας, απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη και ο δρόμος είναο πολύ καλός.

Το πάρκο άργιας ζωής είναι επισκέψιμο καθημερινά με ξεναγό. Φιλοξενεί σε ελεύθερη κατάσταση, όχι σε κουβιά, εκατοντάδες ζώα, ελάφια, αγριαγούρουνα, αγριοκάτσικα και άλλα που μπορείτε να τα δείτε από μικρή απόσταση. Επίσης θα δείτε το μουσείο φυσικής ιστορίας του πάρκου με ενδιαφέρουσες και άγνωστες πληροφορίες για την πανίδα και την χλωρίδα της περιοχής.

Εκτός από το πάρκο στην περιοχή βρίσκεται η μονή μολυβδοσκέπαστης, χτισμένη τον 7ο αιώνα, της οποίας ο τρούλος της εκκλησίας είναι κατασκευασμένος από φύλλα μολύβδου.

Λίγο πιο πάνω στο χωριό Μολυβδοσκέπαστη βρίσκεται το στρατιωτικό παρατηρητήριο που εποπτεύει όλοκληρη της κοιλάδα και τον ποταμό Σαραντάπορο που είναι το σύνορο Ελλάδος-Αλβανίας.

Επίσης μπορείτε να επισκευθείτε την ανακαινισμένη παλαιά νεροτριβή που βρίσκετε σε λειτουργία.

Ακόμη στην περιοχή υπάρχουν σημεία-παραλίες όπου μορείτε να κολυμπήσετε στα νερά του Αώου.

Τέλος για τους κρεατοφάγους, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Bourazani μπορείτε να δοκιμάσετε ελάφι και αγριογούρουνο με ιδιαίτερες συνταγές.

Από το Μπουραζάνι μπορείτε να οργανώσετε τις επισκέψεις σας στα άλλα αξιοθέατα της περιοχής, την Κόνιτσα με το ψηλότερο μονότοξο γεφύρι, την Κλειδωνιά και να κολυμπήσετε στον καθαρότερο ποταμό της χώρας, τον Βοϊδομάτι, την Αρίστη, την μονή Στομίου, το φαράγγι του Βίκου, τα Μαστοροχώρια και αν έχετε χρόνο το Πάπιγο και τα άλλα χωριά του Ζαγορίου.

 

Για την διαμονή σας, προτείνουμε: