Δεν έχετε φανταστεί πως στην Ελλάδα των νησιών και της θάλασσας μπορεί να υπάρχει ένα τέτοιο βουνίσιο τοπίο.

Δεν είναι μόνο τα βουνά και τα χιόνια. Είναι τα φαράγγια, τα ποτάμια, οι καταρράκτες, οι λίμνες, τα γεφύρια και η απίστευτη ποικιλία της βλάστησης που καλύπτει τα πάντα. Επίσης είναι, τα κάστρα, τα μοναστήρια, τα σπήλαια και τα φαράγγια.

Ακόμη είναι η παραδοσιακή αρχιτεκτονική που φυλάσσεται με ευλάβεια και οι φιλόξενοι άνθρωποι που θα σας υποδεχτούν σε κάθε σας βήμα.

Αν δεν γνωρίσετε την Ευρυτανία θα έχετε δει μόνο τη μισή Ελλάδα!

Από το Καρπενήσι, την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας μπορείτε να κινηθείτε νότια προς το ιστορικό χωριό Κορυσχάδες, το Μεγάλο και το Μικρό Χωριό, το Βούτυρο, το Κρίκελο, την Καστανιά και τον Προυσό. Μην παραλείψετε να δείτε το φαράγγι Πανταβρέχει, τις Καμάρες στο Ξηρόρεμα και τη Δρακότρυπα στην Καρύτσα.

Προς το βορά θα συναντήσετε την Γρανίτσα, το Ραπτόπουλο και τα Άγραφα. Η περιοχή είναι γεμάτη φαράγγια, γεφύρια, εκκλησιές, νερόμυλους και άφθονα νερά και βλάστηση. Μην παραλείψετε την κρεμμαστή ξύλινη γέφυρα στον Γρανιτσιώτη ποταμό στην περιοχή της Κάτω Ποταμιάς.

Στα ανατολικά θα βρεθείτε την Ανατολική και τη Δυτική Φαγκίστα και την τεχνιτή λίμνη Κρεμαστών. Κι εδώ θα βρείτε νερόμυλους, γεφύρια και πολλές πανέμορφες βρύσες. Ακόμη την ιστορική μονή Τατάρνας και το υπέροχο "γεφύρι του Μανώλη".

Το αξιόλογο χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στο όρος Βελούχι λίγα χιλιόμετρα απο το Καρπενήσι. Διαθέτει τέσσερις αναβατήρες και έξι πίστες για όλες τις κατηγορίες έμπειρων και αρχάριων σκιέρ. Επίσης διαθέτει σχολές σκί και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού.

 

Για ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές και online κράτηση κλικάρετε: εδώ

 

 

Προτείνουμε: Στο Μεγάλο Χωριό