Καλάβρυτα Αχαΐας

 

Το βέβαιο είναι πως ένα Σαββατοκύριακο δεν φτάνει ούτε για αστείο για να δείτε όσα σημαντικά υπάρχουν στην περιοχή. Είναι ένας υπέροχος και σκληρά βασανισμένος τόπος, ιδανικός για επίσκεψη όλες τις εποχές!

Μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα της περιοχής είναι τα εξής:

 

Οδοντωτός-Φαράγγι Βουραϊκού, Ζαχλωρού:Να αρχίσουμε από τον μοναδικό οδοντωτό σιδηρόδρομο που από το Διακοφτό ανηφορίζει μέσα από το μαγικό τοπίο του φαραγγιού του Βουραϊκού. Στη μέση της διαδρομής βρίσκεται η Ζαχλωρού, ένα μικρό χωριό "πνιγμένο" στα πλατάνια που αξίζει να μην το προσπεράσετε.

 

Μέγα Σπήλαιο-Αγία Λαύρα: Δυό από τις ιστορικότερες μονές της Ελλάδος σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων η μια από την άλλη. Το εντυπωσιακό Μέγα Σπήλαιο με τις τεράστιες συλλογές κειμηλίων χτισμένο στην εσοχή ενός βράχου και η Αγία Λαύρα όπου φυλάσσεται το λάβαρο της Επανάστασης που σήκωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός το 1821.

 

Χιονοδρομικό: Βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα στο όρος Χελμός. Διαθέτει πίστες για όλες τις κατηγορίες και για αρχάριους και 8 αναβατήρες. Είναι από τα καλύτερα οργανωμένα στην Ελλάδα και διαθέτει εκτός από εστιατόρια και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, και Ιατρείο.

 

Σπήλαιο Λιμνών: Βρίσκεται 17 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα. Είναι ένα μοναδικό στο είδος του τριόροφο τεραστίων διαστάσεων σπήλαιο με πλουσιότατο σταλακτιτικό διάκοσμο και δεκάδες μικρές λίμνες σε όλο το μήκος των δαιδαλωδών διαδρόμων του. Στο εσωτερικό του σπηλαίου απαγορεύονται οι φωτογραφίσεις.

 

Πλανητέρο: Πρόκειται για ένα τεράστιο και εντυπωσιακό δάσος πλατάνων που βρίσκεται στις πηγές του Αροάνιου ποταμού, λίγα χιλιόμετρα από την Κλειτορία (περίπου 25 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα). Το μοναδικό τοπίο με τη βαθειά σκιά και τα άφθονα νερά συμπληρώνουν τα εστιατόρια που μπορείτε να γευτείτε πέστροφες από τα πεστροφοτροφεία της περιοχής.

 

Κλήμα Παυσανία: Λίγα χιλιόμετρα από το Πλανητέρο κοντά στο χωριό Παγκράτι βρίσκεται το κλήμα του Παυσανία. Πρόκειται για ένα τεράστιων διαστάσεων κλήμα (τρεις ρίζες) που όπως λέγεται  το είχε επισκευτεί ο Παυσανίας και το αναφέρει στο "Ελλάδος Περιήγησης". Έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο της φύσης.

 

Ύδατα Στυγός: Είναι τα νερά που βούτηξε η Θέτις τον Αχιλλέα και τον έκανε άτρωτο. Τα νερά αυτά έχουν σχετιστεί με τα Ελευσίνια Μυστήρια, τους Ορφικούς, την Τιτανομαχία και πολλές ακόμη σελίδες της Μυθολογίας μας. Πέρα από αυτά, η πρόσβαση δεν είναι εύκολη (ορειβατικό μονοπάτι για πάνω από 3 ώρες και μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες) αλλά τόσο η λίμνη Τσιβλού όσο και ο καταρράκτης, το δάσος και η υπέροχη θέα, αποζημιώνουν τους τολμηρούς.

 

 

Γιά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών στις καλύτερες τιμές και online κράτηση κλικάρετε: εδώ

 

 

Σπήλαιο Λιμνών

Μέγα Σπήλαιο

Κλήμα Παυσανία

Πλανητέρο

Νερά Στυγός

Χιονοδρομικό