Μαίναλον

 

Στην καρδιά της Πελοπονήσσου, το Μαίναλον, είναι σημείο αναφοράς ιστορικά, φυσιολατρικά και τουριστικά.

Ζωσμένο από πανέμορφα χωριά και στολισμένο με ελατοδάση, ποτάμια, υπέροχα κτίσματα και βέβαια σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές, χιονοδρομικό κέντρο και εξαιρετικά μονοπάτια.

 

Μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα είναι τα εξής:

 

Βυτίνα: Το καλύτερο σημείο για εύκολη πρόσβαση τόσο στο χιονοδρομικό, όσο και στα άλλα ενδιαφέροντα της περιοχής. Έχει εξαιρετική ξενοδοχειακή υποδομή και πολύ καλό φαγητό. Δοκιμάστε το χύμα μοσχοφίλερο, θα σας εντυπωσιάσει. Ο περίπατος στο Δρόμο της Αγάπης με τις δενδροστοιχίες είναι για τους ρομαντικούς και τους ερωτευμένους.

 

Λεβίδι: Κεφαλοχώρι με στα 850 μέτρα υψόμετρο ανατολικά του Μαινάλου. Εξαιρετικά πετρόχτιστα αρχοντικά μαρτυρούν την σημασία που είχε στο παρελθόν. Είναι το καλύτερο σημείο πρόσβασης στο χιονοδρομικό. Καλή τουριστική υποδομή και καλό φαγητό. Ενδιαφέρον είναι το κτήριο της Γεωργικής Σχολής λίγο έξω από το χωριό.

 

Δημητσάνα: Ίσως είναι το καλύτερα διατηρημένο χωριό της Πελοπονήσσου. Πετρόχτιστα σπίτια, λιθόστρωτα καλντερίμια και λίγο μακρύτερα το φαράγγι του Λούσιου και τα μοναστήρια του. Να επισκεφτείτε το μοναδικό Μουσείο Υδροκίνσης, ένα σπάνιο δείγμα της προβιομηχανικής τεχνολογίας και το Μουσείο στο σπίτι του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε'. Ακόμη θα βρείτε εξαιρετικά ξενοδοχεία και ταβέρνες για όλα τα γούστα.

 

Στεμνίτσα:Το πανέμορφο χωριό με τα πετρόχτιστα πυργόσπιτα και τα καλντερίμια του θα σας εντυπωσιάσει. Εκτός από τη Σχολή Αργυροχοΐας να επισκεφτείτε το νερόμυλο του Τσαγκούρου και να περπατήσετε το μονοπάτι μέχρι τη "Μάνα του Νερού". Ακόμη θα βρείτε χειροποίητα κοσμήματα, εξαιρετικά ξενοδοχεία και καλό φαγητό.

 

Καρύταινα: Παραδοσιακός οικισμός χτισμένος πάνω σε λόφο γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο της. Στα πόδια της ρέει ο Αλφειός και αξίζει να δείτε τα πέτρινα γεφύρια αλλά και τα ερείπια των παλαιών νερόμυλων.

 

Αλωνίστενα: Παραδοσιακός οικισμός, από τους ορεινότερους οικισμούς του Μαινάλου στα 1220 μέτρα υψόμετρο. Νερά, πηγές, βρύσες και παρθένα φύση είναι όσα θα βρείτε στο χωριό που έζησε τα παιδικά του χρόνια ο Κολοκοτρώνης. Εκξαιρετική επιλογή για όλες τις εποχές του χρόνου.

 

Λιμποβίτσι: Παραδοσιακός οικισμός στα 1200 μέτρα υψόμετρο. Πλάϊ στο σπίτι του Κολοκοτρώνη υπάρχει το Μουσείο Κολοκοτρώνη  με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία από την επανάσταση του 1821.

Χιονοδρομικό Οστρακίνα: Το χιονοδρομικό με επτάπίστες και τρεις αναβατήρες είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Η πρόσβαση γίνεται από δυο δρόμους, ο ένας από το Λεβίδι και ο άλλος από τη Βυτίνα.

 

Φαράγγι Λούσιου-Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου

 

 

Γιά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών στις καλύτερες τιμές και online κράτηση κλικάρετε:

εδώ για Βυτίνα

εδώ για Δημητσάνα

εδώ για Στεμνίτσα

εδώ για Λεβίδι

εδώ για Καρύταινα