Παρνασσός

 

Ο Παρνασσός είναι το βουνό που είναι συνδεδεμένο τόσο με τη Μυθολογία όσο και με την αρχαία αλλά και την σύγχρονη Ιστορία του τόπου μας.

Αφιερωμένο στον Απόλλωνα και τόπος κατοικίας των Μουσών, διάσημο για το Μαντείο των Δελφών και την Κασταλία πηγή αλλά και για την Αλαμάνα και την Γραβιά, απλωμένο σε τρείς Νομούς, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, έχει πολλά για να ικανοποιήσει τον επισκέπτη του.

Μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα είναι τα εξής:

Δελφοί: Το Μαντείο, η Πυθία, οι χρησμοί δημιουργούν τη μυστηριακή διάθεση. Τα ερείπια των αρχαίων ναών, το θέατρο, το στάδιο και τα πλούσια ευρήματα που στεγάζονται στο Μουσείο είναι εκεί και σας περιμένουν. Επίσης, στα πανέμορφα καλντερίμια της σύγχρονης πόλης σας περιμένουν ταβέρνες και καφέ εξαιρετικής ποιότητας και για κάθε γούστο.

 

Αράχωβα: Το σωστό σημείο για όσους σκοπεύουν να πάνε στο χιονοδρομικό. Η αρχαία πόλη, αναφέρεται από τα Βυζαντινά χρόνια, που είχε παρακμάσει και "μαγάλωσε" ξανά μετά την ίδρυση του χιονοδρομικού. Να δείτε, το ρολόι στον βράχο, τον γιο Γεώργιο και το μνημείο του Καραϊσκάκη. Από φαγητό μην ανησυχείτε, δεν θα σας λείψει τίποτα.

 

Άμφισσα: Εκτός από τον απέραντο ελαιώνα θα θαυμάσετε τα πολλά παλιά αρχοντικά και τα νεοκλασσικά κτίσματα. Ακόμη την Χάρμαινα, την παλιά συνοικία των βρυσσοδεψών. Επίσης το Κάστρο των Σαλώνων, τη Λυκότρυπα, το Ναό του Σωτήρα και τις πολές βρύσσες και λουτρά από την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

 

Αμφίκλεια-Πολύδροσσος: Η Αμφίκλεια είναι παραδοσιακός οικισμός με σπάνια αρχιτεκτονικά στοιχεία, βρύσσες, εκκλησίες και καλντερίμια. Ο Πολύδροσσος αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια. Το μικρό χωριό έγινε τουριστικός προορισμός με ικανοποιητικές υποδομές, χάρη στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του. Νερά, πλατάνια και λίγο μακρύτερα οι πηγές του βοιωτικού Κηφισσού αποτελούν ικανοποιητικές αιτίες για μια επίσκεψη.

 

 

Αγόριανη ή Επτάλοφος: Πηγές, πλατάνια, έλατα κι ένας μικρός καταρράκτης είναι τα σημαντικότερα στοιχεία του γραφικού χωριού που θα ενθουσιάσει εκείνους που προτιμούν χαλαρές, φυσιολατρικές εξορμήσεις.

 

Χιονοδρομικό: Είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα ακι λειτουργεί από το 1976. Έχει 19 πίστες για κάθε επίπεδο, από παιδικές και αρχαρίων μέχρι "μαύρες" διαδρομές για πολύ προχωρημένους. Επίσης λειτουργούν δύο καφετερίες-chalet, εστιατόριο, σχολές εκμάθησης σκι, καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού και ιατρείο. Περίοδος λειτουργίας  Από Δεκέμβριο μέχρι Μάιο.

 

Γιά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών στις καλύτερες τιμές και online κράτηση κλικάρετε:

εδώ για Δελφούς

εδώ για Αράχωβα

εδώ για Πολύδροσσο

εδώ για Αμφίκλεια

εδώ για Αγόριανη