Στενή Ευβοίας

Βρίσκεται μόλις 108 χιλιόμετρα από την Αθήνα και ο δρόμος είναι πολύ καλός. Σε μιάμιση ώρα είσαστε εκεί. Στις πλαγιές του όρους Δίφρυς σε υψόμετρο 400 μέτρων πνιγμένο στο πράσινο και με τα νερά να τρέχουν άφθονα χειμώνα καλοκαίρι, θα σας γοητεύσει.

Θα σας εντυπωσιάσουν οι δεκάδες πηγές με τρεχούμενο νερό που βρίσκονται παντού μέσα και γύρω από το χωριό.

Στο δάσος που την περιβάλει υπάρχουν μονοπάτια για πεζοπορία και μικροί καταράκτες. Μην παραλήψετε να δείτε την σπηλαιοκκλησιά της Αγίας Κυριακής στο διπλανό χωριό Καμπιά. Ένα υπέροχο τοπίο  μόλις ενάμιση χιλιόμετρο έξω από το χωριό.

Αν ο καιρός το επιτρέπει μπορείτε να φτάσετε στην υπέροχη παραλία της Χιλιαδούς στο Αιγαίο ακολουθόντας μια αξέχαστη διαδρομή (θέλει προσοχή καθώς ο δρόμος έχει στροφές και είναι στενός) μέσα από το πυκνό δάσος της Δίφρυος.

Στη Στενή θα βρείτε πολύ καλό φαγητό (κλασσικά τα κοψίδια και οι σούβλες) και εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, μέλι, βότανα, μαρμελάδες, γλυκά και τα φημισμένα μανιτάρια της περιοχής.

Με δυο λόγια, η Στενή είναι ιδανικό μέρος για χαλάρωση χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πλήξετε καθώς, αν το ζητάτε, θα βρείτε μπαράκια και μουσικούλες για να γεμίσετε ευχάριστα τις ώρες σας

Γιά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών στις καλύτερες τιμές και online κράτηση κλικάρετε: εδώ