Αρχική|Ιστορία|Διαμονή|Παραλίες|Αξιοθέατα|Χάρτης-Πως θα πάτε-Μετακινήσεις

 

 

Πώς θα έρθετε

Αεροπορικώς από "Ελ. Βενιζέλος"  καθημερινά δρομολόγια και από Θεσ/νίκη μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Πληροφορίες τηλ. 22860 28400.

Από Πειραιά καθημερινά δρομολόγια με ταχύπλοα και φεριμπότ, αυξημένα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διάρκεια ταξιδιού 5-6  ώρες (3-4 ώρες με τα ταχύπλοα)

Λιμεναρχείο Πειραιά τηλ. 210 4511311   210 4226000

Από και προς Μήλο, Σέριφο, Σίφνο, Ίο και Κρήτη επίσης καθημερινά δρομολόγια.

Αν έρθετε με δικό σας σκάφος, μαρίνες υπάρχουν παντού.

Μετακινήσεις

Δρομολόγια ΚΤΕΛ (τηλ. 22860 25404) και ταξί (τηλ. 22860 22555 και 22860 23951)

Θα βρείτε να νοικιάσετε μηχανάκια, σκούτερ και ποδήλατα σχεδόν παντού.

Ακόμη μπορείτε να επισκεφθείτε τις κοντινές παραλίες και την καλντέρα με ένα από τα πολλά εκδρομικά σκάφη.

Επίσης με τελεφερίκ από το λιμάνι (Αθηνιώ) μπορείτε να ανεβείτε στα Φηρά.

Οικισμοί

ΦΗΡΑ

Τα Φηρά ή Χώρα είναι η πρωτεύουσα του νησιού, χτισμένη πάνω στο βράχο, 260 μ. από τη θάλασσα. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών και η εκπληκτική θέα θα σας εντυπωσιάσουν. Στην πρωτεύουσα αξίζει να επισκεφτείτε το μεσαιωνικό κτίριο Γκίζι, στο οποίο λειτουργεί εικαστική έκθεση που αναφέρεται στις Κυκλάδες, τα μοναστήρια της Παναγίας του Ροδανίου και των Δομικανίδων Καλογραιών, την ορθόδοξη και την καθολική Μητρόπολη και το Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής με σημαντικά ευρήματα όλων των εποχών, από περιοχές του νησιού. Από τα Φυρά μπορείτε να επισκεφτείτε το νησάκι Νέα Καμένη και να δείτε τον κρατήρα του ηφαιστείου. Στην πρωτεύουσα θα βρείτε πάρα πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ. Επίσης υπάρχουν εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες, φάστ-φουντ και μπαρ ή κέντρα με ελληνική και ξένη μουσική. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στα Φηρά, καθώς και σε φεστιβάλ κλασικής μουσικής το καλοκαίρι.

ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ

Θεωρείται προέκταση σχεδόν της πρωτεύουσας, αφού απέχει 1 χλμ. από αυτή. Ιδανικός πραγματικά τόπος για διαμονή, αφού συνδυάζει τη γραφικότητα, την εκπληκτική θέα προς το Ηφαίστειο, την ησυχία, αλλά και την έντονη νυχτερινή ζωή. Εκεί πρέπει οπωσδήποτε να δείτε την Καλντέρα του Ηφαιστείου και να επισκεφτείτε το μεσαιωνικό κάστρο "Σκιάρος", που χτίστηκε από τον Μάρκο Σανούδο.

Άλλα αξιόλογα μέρη της Σαντορίνης είναι το Ακρωτήρι, που απέχει 15 χλμ. από την πρωτεύουσα. Εκεί θα δείτε ερείπια μινωικού πολιτισμού που ανακαλύφτηκαν από τον καθηγητή Σπύρο Μαρινάτο. Έπειτα μπορείτε να χαρείτε το κολύμπι σας στη μαγευτική Κόκκινη Άμμο, στα Μέσα Πηγάδια, στις Αποθήκες και στα Πελόνια.

ΕΜΠΟΡΕΙΟ

Νοτιοανατολικά και μόλις 12 χλμ. από τα Φηρά θα συναντήσετε το Εμπορείο, που θα σας εντυπωσιάσει με τα στενά του δρομάκια και το ρυμοτομικό του σχέδιο. Εδώ θα βρείτε τον πύργο που χτίστηκε επί τουρκοκρατίας για να προστατευτούν οι κάτοικοι από τους επιδρομείς.

ΚΑΜΑΡΙ

Απέχει 10 χλμ. από τα Φηρά και έχει καταπληκτική τουριστική υποδομή. Εκεί είναι χτισμένη η εκκλησία του της Επισκοπής, που ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα, στην οποία θα βρείτε αξιόλογες βυζαντινές τοιχογραφίες και γλυπτά παλαιότερης εκκλησίας. Στο Καμάρι θα κάνετε μπάνιο στην όμορφη παραλία με τα μαύρα βότσαλα.

ΟΙΑ

Απέχει 11 χλμ. από τα Φηρά. Πρόκειται για ένα γραφικότατο μέρος, οπού μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, να κολυμπήσετε στις παραλίες Αρμένι, Αρμενάκι, Αμμούδι και Κάθαρο, οπού θα εντυπωσιαστείτε από την μαύρη παραλία. Θα θαυμάσετε τον κρατήρα "Κολούμπο" και τα ερείπια αρχαίου συνοικισμού.

ΠΕΡΙΣΣΑ

Βρίσκεται 15 χλμ. Ν.Α. από τα Φηρά και εδώ θα βρείτε τα ερείπια από την αρχαία πόλη Θήρα, το Ναό του Απόλλωνα Καρνείου, την αγορά. το θέατρο κ.ά. Στην Περίσσα υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ.